De beste mixer met kom voor in jouw keuken

Als je op zoek bent naar een keukenmixer met kom, ontdek je al snel hoeveel keuze er is. Maar welke mixer komt nu als beste uit de test? Dit zijn de 10 beste mixers met kom van 2022.

Waarom zijn deze keukenmixers met kom de beste koop?

In deze koopgids

De 6 beste keukenmixers met kom

1. Beste Algemene Keuze: KitchenBrothers Keukenmachine

Met de KitchenBrothers Keukenmachine is het heel eenvoudig saus te mengen, eiwitten op te kloppen en beslag te maken voor cake. Dankzij het vermogen van 1400 Watt maak je ook met gemak zwaar brooddeeg en zelfs pizzadeeg klaar. 

De keukenmixer met kom wordt geleverd met drie opzetstukken; een garde, menghaak en deeghaak. Door middel van de verlichte draaiknop stel je eenvoudig één van de zes snelheden in. De mengkom heeft een inhoud van 6 liter en is gemaakt van RVS. Hij is voorzien van handvatten waarmee je hem makkelijk los haalt en een spatscherm met opening voor het extra toevoegen van ingrediënten. 

Zowel de mengkom, het spatscherm als de garde mogen in de vaatwasser.

Voordelen

Nadelen

kitchenbrothers-keukenmachine-mengkom

2. Meest Luxueuze Keuze: Bosch MUM5 HomeProfessional

Denk je aan een luxe mixer, dan wil je het liefst een keukenmachine die alles kan. De Bosch MUM5 is hiertoe in staat, wat hem de ideale luxe hulp in de keuken maakt. De mixer heeft een vermogen van 1000 Watt en komt met een roergarde, klopgarde en kneedhaak. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een kleine blender, een citruspers, een vleesmolen en een kleine hakmolen. 

De RVS mengkom heeft een inhoud van 4 liter en is voorzien van een spatscherm. De gardes bewegen in drie richtingen tegelijk dankzij de planetaire werking van de machine. Ook beschikt hij over een ergonomische, veelzijdige zwenkarm zodat je met één druk op de knop de arm verplaatst. 

Voordelen

Nadelen

Bosch MUM5 HomeProfessional luxueuze mixer met kom

3. Beste Keuze Handmixer: Philips Viva HR3741/00

Wil je graag eens in de zoveel tijd een lekkere taart of cake maken, maar geen keukenmachine op het aanrecht hebben staan? De Philips Viva HR3741/00 is ideaal voor mensen die niet dagelijks bakken, maar wel een goede mixer in huis willen hebben. De kloppers hebben een kegelvormige vorm waardoor er een kortere kloptijd nodig is. De motor heeft een vermogen van 450 Watt, waardoor je zelfs brooddeeg met gemak mengt. Er zijn 5 snelheden aanwezig, inclusief een turbofunctie. De kloppers en haken mogen gewoon in de vaatwasser, handig!

Voordelen

Nadelen

4. Beste Keuze Grote Mixer: Kenwood Chef XL

Een grote mixer met voldoende vermogen voor het kneden van zwaar deeg, dat is de Kenwood Chef XL. Deze mixer heeft een mengkom van maar liefst 6,7 liter, zodat je grote hoeveelheden deeg of beslag ineens mixt. Dankzij het vermogen van 1200 Watt kneed je ook met gemak zwaardere deegsoorten, zoals pizza- en brooddeeg. Bij de mixer ontvang je een menghaak, kneedhaak, een klopgarde en een antispatdeksel. Ook is hij voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Hiermee schakelt de mixer vanzelf uit op het moment dat je de motor te lang hebt laten draaien, teveel inhoud in de mengkom aanwezig is of wanneer je te harde ingrediënten hebt gebruikt.

Voordelen

Nadelen

beste-grote-elektrische-mixer

5. Beste Keuze Mixer Kleine Mengkom: Bestron Keukenmixer

Wanneer je af en toe eens wat bakt voor jezelf of een klein huishouden, is het zonde een mixer aan te schaffen met een grote mengkom. Niet alleen ben je dan vaak meer geld kwijt, hij neemt ook meer ruimte in beslag. De Bestron Keukenmachine is een kleine mixer met een mengkom van 2,5 liter, die is voorzien van een spatscherm met opening. Hij heeft een vermogen van 1000 watt, maar is niet sterk genoeg voor zwaar brood- of pizzadeeg. De mixer beschikt over een garde en kneedhaak.

Voordelen

Nadelen

6. Beste Goedkope Keuze: MOA Handmixer

Heb je eens in de zoveel tijd een mixer nodig en wil je hier daarom niet teveel geld aan uitgeven? De MOA Handmixer is goedkoop in de aanschaf, maar doet wel precies waar hij voor gemaakt is. Sausjes maken, fruit pureren, slagroom opkloppen en natuurlijk beslag kneden. Het kan allemaal! Je krijgt bij de mixer twee kloppers en twee deeghaken, waarmee je veel verschillende gerechten klaar maakt. De mixer heeft een vermogen van 300 watt en een handige uitwerpknop voor het loshalen van de kloppers en haken. Hij is voorzien van 5 snelheden, een lang snoer van 170 centimeter en een gladde onderkant voor het makkelijk schoonmaken.

Voordelen

Nadelen

De voordelen van een keukenmixer met kom

Wil je eens in de zoveel tijd cupcakes maken of een appeltaart bakken, dan is een losse handmixer prima. Maar wanneer je de mixer vrij regelmatig wilt gebruiken en ook zwaarder deeg wilt mengen, is een mixer met kom ideaal. Je zet de kom vast en het apparaat staat stabiel. Bovendien heb je je handen vrij zodat je zelf al wat voorbereidingen kunt treffen. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten in de kom te plaatsen, de juiste haak in te klikken en de mixer aan te zetten. Het apparaat doet de rest!

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een mixer?

  • Vermogen: het vermogen is bij een mixer heel belangrijk. Hoe krachtiger de motor is, hoe minder moeite het apparaat heeft bij het kneden van verschillende ingrediënten. Het aantal watt is dus belangrijk om te weten als je voornamelijk zwaar deeg klaar wilt maken met de mixer.

  • Formaat: de mengkom van de mixer heeft verschillende afmetingen. Het is goed om hier naar te kijken, want je wil voorkomen dat je een lading cupcakes in twee keer klaar moet maken. Een kom met een inhoud van 3 liter is goed voor een klein huishouden. Ben je met 4 of meer personen thuis? Kies dan voor een mengkom vanaf 5 liter.

  • Snelheid: vaak is er maar één knop aanwezig op de mixer voor de snelheid. Hoe meer standen er zijn, des te meer snelheidmogelijkheden je hebt. Wil je een mixer waarbij je direct op maximaal vermogen kunt draaien, dan doe je er goed aan een mixer aan te schaffen met een slow-start functie. Hiermee bouwt de mixer de snelheid langzaam op waardoor de ingrediënten in de kom blijven zitten.

  • Uitstraling: uiteraard is ook de uitstraling van je mixer belangrijk, zeker als hij prominent op je aanrecht staat. Kijk naar de apparaten die je al in je keuken hebt staan en de kleuren van je keuken. Uiteraard kun je de mixer ook altijd nog in de kast opbergen. Zorg er dan wel voor dat de kast diep genoeg is.


De soorten mixers met kom

Er zijn verschillende soorten mixers verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een handmixer met een losse kom of een complete keukenmachine. Er zijn kleine en grote mixers verkrijgbaar, maar ook mixers speciaal voor het mengen van beslag of zwaar deeg. Elke mixer heeft kloppers en deeghaken, maar het verschil zit hem in het vermogen en de uitvoering. Zo heeft een handmixer minder snelheden dan een mixer met een vaste kom, deze zijn daarnaast vaak ook groter.

 

Mijn eigen ervaring

Ik heb in mijn leven meerdere mixers gehad. Ik begon ooit met een handmixer zonder kom. Fijn voor als je af en toe eens iets wil bakken, maar niet voor dagelijks gebruik. Daarna kocht ik een handmixer met losse kom. Het voordeel hierbij is dat je de kom er eenvoudig af kunt halen, maar de handmixer ook los kan gebruiken. Nadeel vond ik echter wel dat deze niet altijd even stabiel stond en lang niet altijd de ingrediënten goed mixte. Tegenwoordig heb ik een grote mixer met een kom van 5 liter. Het grootste verschil tussen deze en de vorige mixers, is de kwaliteit en het materiaal. De vorige was een goedkoop merk en alles was van plastic. Dit merk je naar mijn idee al snel in het gebruik. Nu heb ik een mixer van een duurder merk, waar ik helemaal geen problemen mee heb. De kom is groot, het vermogen is goed, hij staat stabiel en voelt heel degelijk.

Ervaringen van klanten

Bij het bepalen van de winnaars hebben we niet alleen naar de eigenschappen van de mixers gekeken, maar ook naar alle reviews. Een greep uit deze reviews zie je hieronder:

Stoere keukenmachine met grote kom.

Goed stabiel en maakt weinig herrie.

Krachtige motor dus ideaal voor brood en pizzadeeg.”

Review van Geesje (60-69 jaar) uit Nieuwegein over de KitchenBrothers Keukenmachine

De Bosch keukenmachine is echt een superapparaat! De set is uitermate compleet met alle onderdelen zoals een blender, verschillende raspen en een gehaktmolen. Daarbij heeft het apparaat een goed gewicht, zodat het apparaat stevig op je aanrecht staat.

Review van Bobby (30-39 jaar) uit Leiden over de Bosch MUM5 HomeProfessional

Ik heb nu al meerdere taarten en biscuits hiermee gemaakt en dat gaat supergoed. Het snoer is wel wat aan de korte kant. De turbo stand zorgt voor extra gemak. Ik heb wel al twee keer de gardes in het verkeerde gat proberen te duwen, dus dat is een goede tip om op te letten bij gebruik.

Review van Saskia (20-29 jaar) uit Nijmegen over de Philips Viva HR3741/00

“Mooie grote keukenmachine, makkelijk in gebruik, fijn schoon te maken. Mooi ontwerp.”

Review van Annie (40-49 jaar) uit Arnhem over de Bestron Keukenmachine

“Mooi en zeer degelijke machine die brooddeeg perfect kan kneden.

Review van Jennifer over de Kenwood Chef XL

“Goede handmixer die je in verschillende snelheden kunt instellen. Ligt stevig in de hand en werkt goed! Een perfecte aanvulling voor in de keuken.

Review van Annemiek (30-39 jaar) over de MOA Handmixer

Veelgestelde Vragen

Dit hangt voornamelijk van jouw voorkeuren af. Wil je graag een mixer met een grote kom, of eentje met veel vermogen? Vind je het belangrijk dat het een keukenmachine is zodat je er ook nog andere handelingen mee kunt doen, of is een handmixer voor jou voldoende?

Wil je graag grote bereidingen met de mixer klaar kunnen maken, dan is een grote mengkom ideaal. Dit houdt in dat je het beste op zoek kunt gaan naar een mengkom vanaf 5 liter. Deze inhoud is voldoende voor het beslag van 2 middelgrote taarten.

Hoe groter het vermogen van de mixer, hoe sterker hij is. Een groot vermogen zorgt er namelijk voor dat de motor meer kracht heeft, waardoor het eenvoudiger is deeg of zwaar beslag klaar te maken.

Deze term verwijst naar de draaibeweging van de planeten en de bewegende zon. Heeft een mixer met kom een planetaire draaibeweging, dan betekent dit dat de hulpstukken draaien en tegelijkertijd langs de randen van de mengkom bewegen.

Deeghaken gebruik je voor het mengen van zwaar en dik deeg. De haken hebben een spiraalvorm wat voorkomt dat het deeg omhoog kruipt tijdens het kneden. Het enige dat je nog moet doen nadat alle ingrediënten zijn gemengd, is een bol van het deeg maken.

Een andere benaming voor deze haak is de platte klopper, omdat hij plat is. De haak trekt alle ingrediënten door de kom heen. Dit zorgt dat een gedeelte hiervan door de openingen getrokken wordt, waardoor alles grondig met elkaar wordt vermengd.