De beste keukenmachines voor zwaar deeg

Een alles-in-één-apparaat voor jouw baksels én Je bent op zoek naar de beste keukenmachine voor zwaar deeg? Terecht! Deegmachines kunnen super efficiënt zijn, ze zijn in staat het proces drastisch te versnellen van bijvoorbeeld het maken van brood of pizza.

1. Beste Algemene Keuze: KitchenBrothers Keukenmachine - 1800W

Dit keukenapparaat van KitchenBrothers is extreem krachtig, voordelig, veilig, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Perfect!

Deze krachtige keukenmachine heeft een vermogen van 1800W en 6 verschillende standen. Hiermee klop, meng en mix je gemakkelijk alles van luchtig eiwit, het zwaarste deeg tot de droogste ingrediënten. Dit model wordt Inclusief 6 verschillende accessoires en een 6L mengkom met spatscherm geleverd. Je krijgt dus meteen een complete set.

Daarnaast is deze machine superveilig doordat de machine automatisch uitschakelt wanneer deze oververhit dreigt te raken, gemaakt is van hoogwaardig aluminium en niet verschuift door het anti-slip design.

Voordelen

Nadelen

Beste-Algemene-keuze

2. Meest Luxueuze Keuze: KitchenAid Artisan 125 Keukenmachine

Wat de KitchenAid Artisan Mixer kenmerkt, is de directe aandrijving. Dit maakt het mogelijk om veel kracht te leveren met minder vermogen, wat de keukenmachine voor zwaar deeg energiezuiniger maakt. Het apparaat beschikt over een mengkom van 4,8 liter waarin jij je taarten, cakes, pizza en brood kunt bereiden. 

Bij de bezorging van de nieuwe deegmachine zitten de deeghaak, menghaak en een draadgarde inbegrepen. Met de beschikbare accessoires is het eenvoudig om de mogelijkheden van de KitchenAid Artisan riant uit te breiden.

Vind je KitchenAid ook zo’n mooi merk, maar twijfel je welke KitchenAid keukenmachine nu geschikt is voor jou? Bekijk hier de verschillen tussen de KitchenAid keukenmachines.

Voordelen

Nadelen

3. Beste Prijs-Kwaliteitverhouding: KitchenBrothers Keukenmachine - 1400W

Dit keukenapparaat van KitchenBrothers is precies het model waar we bij DeBesteKeukenmachine.nl naar op zoek zijn!

Deze krachtige keukenmachine heeft een vermogen van 1400W en 6 verschillende standen. Hiermee klop, meng en mix je gemakkelijk alles van luchtig eiwit tot zwaar deeg. Dit model komt Inclusief drie verschillende opzetstukken (garde, menghaak en deeghaak) en een 6 liter mengkom met spatscherm.

Daarnaast is deze machine superveilig doordat de machine automatisch uitschakelt wanneer deze oververhit dreigt te raken.

Voordelen

Nadelen

beste-keukenmachine

4. Meest Stijlvolle Exemplaar: AEG Ultramix Keukenmachine

De AEG Ultramix wordt, naast de basisonderdelen, geleverd met twee RVS mengkommen. Zowel de kom van 4,8 liter als die van 2,9 liter worden aangedreven door een krachtige motor met een vermogen van 1000 Watt. De Ultramix maakt het mogelijk de baas te blijven over jouw deegmachine door middel van de 10 verschillende snelheden waarop het kan mixen. Als kers op de taart hanteert de AEG Ultramix een planetaire werking. Zo neemt het ook de randen van de kom mee in het mixen van jouw ingrediënten.

Voordelen

Nadelen

AEG Ultramix

5. Model met Meeste Capaciteit: Kenwood Chef XL Keukenmachine

De Kenwood Chef XL blinkt uit in capaciteit van de mengkom. De keukenmachine voor zwaar deeg doet zijn naam eer aan. De mengkom kent een capaciteit van 6,7 liter, waarin je met de Kenwood Chef XL op lange termijn zware deegsoorten kunt kneden.

Om die kracht in evenwicht te houden met de stevigheid, bevat de deegmachine een stevige behuizing, waarbij het voorzien is van antislipvoetjes. Het apparaat wordt geleverd met de basisonderdelen; een menghaak, een kneedhaak en een klopgarde.

Voordelen

Nadelen

6. Meest Veelzijdige Model: Bosch MUM 5 Keukenmachine

De Bosch MUM5 keukenmachine is een bijzondere in de lijst. Naast de mogelijkheden tot het bereiden van beslag of deeg, beschikt deze deegmachine ook over een vlees- en hakmolen. Het apparaten komt dus met de mogelijkheid om jouw gehakt en ingrediënten te bereiden. Bij alle functies kun je gebruik maken van de anti-spatdeksel met vulschacht. Waardoor het aanrecht, ook wanneer er wordt gewerkt op een vermogen van 1000 Watt, schoon blijft.

Voordelen

Nadelen

Bosch MUM 5

7. Goedkoopste Keuze: TurboTronic TT-017 Keukenmachine

De TurboTronic TT-017 Keukenmachine is een perfect instap model voor kleine huishoudens. Deze keukenmachine is eenvoudig in gebruik en 3 verschillende snelheden en een pulsstand. 

Om die kracht in evenwicht te houden met de stevigheid, bevat de deegmachine een stevige behuizing, waarbij het voorzien is van antislipvoetjes. Verder wordt de keukenmachine geleverd met 3 accessoires: een garde, kneedhaak en Y-roerspaan. Per accessoire staat de maximum snelheid aangegeven op de draaiknop. 

Voordelen

Nadelen

Goedkope keuzenmachine

Keukenmachine voor zwaar brooddeeg en pizzadeeg

Ook bij het gebruik van een deegmachine blijf jij de baas over welke ingrediënten er in het gerecht komen en dus de algehele geur in huis. Daar komt bij dat je zelf een stuk minder tijd en energie kwijt bent aan het kneden van zwaar deeg. Sterker nog: het brood wordt er door het gebruik van een deegmachine vaak luchtiger en lekkerder op.

Ben je op zoek naar tips en lekkere recepten voor het maken van brood met een keukenmachine? Check onze blog hierover!

 

Waar let je op bij het kopen van een deegmachine?

Bij het kopen van een keukenmachine voor zwaar deeg wil je ervoor zorgen dat het apparaat groot genoeg is. Want een grote keukenmachine is echt een must voor het kneden van deeg. Ga daarvoor bij jezelf na of je bijvoorbeeld graag broden bakt of iets anders doet met grote hoeveelheden deeg, in zo’n geval is het essentieel om naar de capaciteit te kijken. Een richtlijn om je aan vast te houden betreft een mengkom met een inhoud van minstens 500 gram.

Je bent aan het kijken naar de beste keukenmachines voor zwaar deeg, het apparaat moet de zwaarte van het deeg aankunnen. Denk er dus om dat de machine over een hoog vermogen in Watt beschikt.

 

Veelgestelde vragen

Het kan deegmenger, deegkneder of deegmachine worden genoemd. Er zijn heel wat namen die hetzelfde aanduiden: een machine die de ingrediënten mengt en vervolgens het deeg kneedt zodat we het niet met de hand hoeven te kneden. Deze veelheid van machines werkt hoofdzakelijk voor brood-, pizza- en pastadeeg

Deegbakmachines die je helpen bij het maken van rotis, cakes, brood, koekjes en meer! 

Broodmachines zijn ontworpen om te werken met een exacte hoeveelheid van elk ingrediënt toegevoegd in een specifieke volgorde en dan de machine doet al het werk voor je. De meeste machines hebben een “alleen deeg” instelling die vrijwel alles doet wat nodig is op het gebied van kneden.

Een kneedhaak is een gebogen, haakvormig hulpstuk dat speciaal is gemaakt voor het kneden van deeg. Het zorgt ervoor dat de gluten zich snel ontwikkelen, zodat het deeg gemakkelijk en grondig kan worden gekneed en snel kan worden schoongemaakt.

De spiraalmixer is een industrieel apparaat dat is ontworpen om brooddeeg of een ander soort product te bereiden, waarbij handenarbeid wordt vervangen door een mechanisch systeem dat het mogelijk maakt om continu grote hoeveelheden deeg te produceren.

Andere (nuttige) keukenapparaten

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: